Sewa Buaian Berendoi/Cukur Jambul. Harga Pakej Bermula RM300 & Ke Atas

Sewa Buaian Berendoi/Cukur Jambul. Harga Pakej Bermula RM300 & Ke Atas
Untuk Gambar & Harga Pakej, Sila Layari FACEBOOK: TISYA LITTLE COTTAGE

To My Cottage Followers - Thanks My Friends!

FACEBOOK:

Wednesday, June 9, 2010

GADER2



Lama bebenor x hapdet blog ni...rasanye dah sekilo habuk kat cni...hehe..bknnye apa...penyakit M melanda...last 3 weeks bz gak...balik ipoh jap....pehtu lak gi wedding kat kedah, umah my biras....cuaca panas banget kat sana...balik kl jer terus demam selsema...mmm biasala...antibodi x kuat..hehe..ni yang baru dok tebeliak mata nak kena taip ni...anyway layan jer pic nie ye...gader2 with my siblings kat ipoh ari tu....semua 5 beradik berkumpul, my mum ada 11 org cucu..yang pakai tudung purple tu my sis, pinkyrose cottage...her hubby yang open table ari tu...belanje sakan!!!

Friday, May 7, 2010

JALAN2 CARI MAKAN






Cuaca panas2 skang kalau pekena cendol durian.....mmmm bestnye....kat Rasa Nyonya nie....foodnye sedap n menyelerakan....

AWARD



TQ byk2 kak syidah coz sudi bg kat kite.... http://bukubunga.blogspot.com/

Wednesday, May 5, 2010

BLOGGER AWARD FRIENDSHIP



Tengkiu kak lieza coz sampaikan award pada kite di Anugerah Bintang Fofular nie....hehe..pehtu bukannya boleh sampaikan ucapan... tapi jwb soalan peksa le pulok...vah3...baru blk dr sabah bah...

1. COPY AWARD INI MACAM DAPAT GRAMMY AWARD.
~ done ~

2. BERITAHU SIAPA DAN LINK PEMBERI AWARD INI:-
~sudah ten2 dari ~
(http://liezacottage.blogspot.com/)

3. TAJUK POS KORANG MESTI ADA 5-FIVE0KHAMSAH?..KENA JAWAB 10 SOALAN-DAN SETIAP 1 DENGAN 5 JAWAPAN....WOWW:-
~hhuhu...panjangnya....

4.5 NAME THAT PEOPLE CALL YOU:-

Ima ~ kawan2 skool
Emma ~ asalnye staff Tabung Haji HQ yang panggil...terus lekat smpi skang
Yang ~ adik beradik n anak sedara pun tau...xdak makyang...(rasa cam tua lak..hihi)
Emma besar - kwn2 masa keje kat Mutiara Vision....huhuhu...i miss u ols!!!!
Tonet - Gelaran masa belajar kat UUM dulu...roommate Conot..siap kena panggil ngan
fellow lagi..sebenarnye kawan yang kenakan...


5.5 IMPORTANT DATES IN YOUR LIFE

31/12 ~ my bday
16/9 ~ bday hubby
31/07 ~ wedding anniversary
31/05 ~ bday irfan
26/01 ~ bday tisya


6.5 THINGS YOU DONE YESTERDAY:-

~ layan facebook
~ br start wat hantaran
~ pi kerja
~ urut hubby
~ lipat kain...nie yang malas ni...

7.5 FIVE WAYS TO BE HAPPY

~ of course la bila payment masyuuuuuuk!!!...almaklumlah..keje sendiri
~ balik kampung n berkumpul. pehtu gossip smpi ke pagi....
~ shopping
~ bila wat something deco...semua owang puji....kembang idung beb!!!
~ buat kek kut...

8.5 FAVOURITIES MOVIES

sume cite kite layanz.....esp cite cinta n sedih...tangkap leleh
- adamaya
-asmaradana
-kamelia katrina
-mertua vs menantu
-awan dania


- 9.5 FAVOURITES HOBBIES

~ hias umah
~ shopping
~ makan angin
~ jln2 cari makan...mmm bestnyer!!
~ bawak keta....ntah apa2 le..

10.5 FAVOURITES PEOPLE:-

~ hubby
~ mak
~ adik beradik
~ anak buah
~ kengkawan

11.5 FAVOURITES PLACES FOR VACATION

~ Indon (rasa nak pi lagik wlupun dah 2 kali gi....best giler shopping!!!
~ China ( nk borong brg henglish)
~ Australia
~ Bukit Tinggi
~ Tmpat2 yang dingin banget....

12.5 REASON YOU ANSWER THE SURVEY

~ selama ari ni x fikir lak mcm2...
- semua kengkawan dpt tau pasal kite
~ nak cari lagi keistimewaan diri sendiri....cewah!
~ yang mana tau bday tu...ha..pelagi ..leh ler wish kan..
~ dpt kasi tag ni kat rakan blogger yg lain

ok...stakat nie jer ekk...kalu pjg2 nanti bosan le pulok..
daa....

Tuesday, May 4, 2010

MISSION IN PROGRESS


Hehe....macam nak pi perang la pulak....tp memang pon....perang idea pikir camne nak wat Syuhada nyer gubahan hantaran + coklat for her wedding this coming june...mmm ada lagi barang yang belum dihantar lg...so... any idea?? nanti bile dah siap nanti kite post ekkk buat rujukan kengkawan...

Sunday, May 2, 2010

TERLIUR TAK




salam kengkawan.....lama x update blog nih....demam n sakit tekak...huhu...dah ok dah...anak dara le pulak dah dedor (cakap owang perak - makne nye dah nak demam)...mmm..mulut lak rasa pahit jer....td singgah kedai jap nak beli buah mangga muda..dah lama x cecah....mak aaaiiiii....sedap giler!!!!

Thursday, April 29, 2010

REST

rest....demam....sakit tekak....

Thursday, April 22, 2010

.

Salam semua..mmm...baru ada masa nak bukak blog nie...this week bz keje...skang ni pun jam kat lappy ni kul 12.30am..baru jap tadi Ros n adik dtg umah hantar brg2 nak wat gubahan hantaran kawin bulan Mei ni...hubby n anak2 pun dah zzzzzz...
tak tau la nak post ape ari nih....saje jer nak tunjuk bekas kuih raya last year...hehe...dah basi dah....skang ni dah jadi tempat letak sekut tisya jer....haruslah....

Thursday, April 15, 2010

BEFORE & AFTER


Nak wat ape arr dgn bakul hamper nih...warnanye...x berapa kenan sgt le pulak...hehe...pelagi....




Bile dah dipakaikan baju...letak munger2 sket...wah...gedevas!!! Sapa nak????

Wednesday, April 14, 2010

TOY'S STORAGE




Laundry basket nih dah bertuko function le pulak....dah jadi tmpt menan tisya...besa la...kekadang mama nie malasnye nak kemas...tisya pun dah paham...lepas jer guna....pum...campak kat dlm!! mmm senang keroje kan....hehe

Tuesday, April 13, 2010

BEFORE & AFTER




Daripada nak buang jer container yg dah retak nie...baik makeup kan ckit....dah leh wat letak stationery....ada bear lagi...layannzzz

Monday, April 12, 2010

MUNGER




Munger ni oder dari owang Ipoh, sis Jue....untuk ape ekkk....suprise!!!

Sunday, April 11, 2010

TRY RESEPI

JOM MASAK LAK....






Emmmm...lamanye x hupdate blog nih...mula2 hubby demam...(rasanye dah setahun dia x demam..), pehtu my son lak demam....adoyaiii....berturut2....hopefully pehni jgn le pulak mama yg demam ekkk...(hehe...kalu tak , x berasap le dapur!!!).. bowink le pulak asyik wat menda henglish2 jer...meh kite masak le pulak....hehe..saje jer wat..sebenarnye menda ni besa2 jer....mula2 wat lempeng pisang...mmm...cedapnye...first time tau wat camni...ada hirisan pisang berangan kat dlmnye..yg kedua lak milky bread pudding...resepinye kite amik kat blog asmah...memandangkan rice cooker kite ada function masak kek, so x yah ler nak guna oven....ok...selamat mencuba ye....daaa

MILKY BREAD PUDDING

Bahan A:

1 buku roti Gardenia pendek (anggaran 15 keping)
-sekeping dipotong 6 atau ikut suka (pakai gunting lagi mudah)

Bahan B :

**1 cawan gula halus
**Telor 3 biji
1 tin susu cair Ideal
¾ kotak fresh milk UHT besar. (kalau ½ pon boleh bergantung pada kuantiti roti)
2 sudu besar margerin/butter. Cairkan
Secubit garam
Sedikit Esen Vanilla (Star brand). Nak guna esen pisang pun bole

Bahan C :
1 kotak kismis hitam


Cara2:

1. Sediakan bahan A.

2. Sebatikan bahan bertanda **. Kemudian satukan semua bahan B. Pastikan margerin pada tahap suhu bilik (suam-suam).

3. Campurkan bahan A dan B perlahan-lahan. Kacau dan biarkan roti terendam selama lebih kurang 15 minit.

4. Masukkan bahan C. Kacau sebatian perlahan-lahan.

5. Sapu sedikit margerin kedalam bekas kesukaan dan masukkan adunan.

6. Panaskan oven selama 5 minit dan bakar adunan pada suhu 180°c selama 40 ke 50 minit atau sehingga masak.