Sewa Buaian Berendoi/Cukur Jambul. Harga Pakej Bermula RM300 & Ke Atas

Sewa Buaian Berendoi/Cukur Jambul. Harga Pakej Bermula RM300 & Ke Atas
Untuk Gambar & Harga Pakej, Sila Layari FACEBOOK: TISYA LITTLE COTTAGE

To My Cottage Followers - Thanks My Friends!

FACEBOOK:

Thursday, April 29, 2010

REST

rest....demam....sakit tekak....

Thursday, April 22, 2010

.

Salam semua..mmm...baru ada masa nak bukak blog nie...this week bz keje...skang ni pun jam kat lappy ni kul 12.30am..baru jap tadi Ros n adik dtg umah hantar brg2 nak wat gubahan hantaran kawin bulan Mei ni...hubby n anak2 pun dah zzzzzz...
tak tau la nak post ape ari nih....saje jer nak tunjuk bekas kuih raya last year...hehe...dah basi dah....skang ni dah jadi tempat letak sekut tisya jer....haruslah....

Thursday, April 15, 2010

BEFORE & AFTER


Nak wat ape arr dgn bakul hamper nih...warnanye...x berapa kenan sgt le pulak...hehe...pelagi....




Bile dah dipakaikan baju...letak munger2 sket...wah...gedevas!!! Sapa nak????

Wednesday, April 14, 2010

TOY'S STORAGE




Laundry basket nih dah bertuko function le pulak....dah jadi tmpt menan tisya...besa la...kekadang mama nie malasnye nak kemas...tisya pun dah paham...lepas jer guna....pum...campak kat dlm!! mmm senang keroje kan....hehe

Tuesday, April 13, 2010

BEFORE & AFTER




Daripada nak buang jer container yg dah retak nie...baik makeup kan ckit....dah leh wat letak stationery....ada bear lagi...layannzzz

Monday, April 12, 2010

MUNGER




Munger ni oder dari owang Ipoh, sis Jue....untuk ape ekkk....suprise!!!

Sunday, April 11, 2010

TRY RESEPI

JOM MASAK LAK....






Emmmm...lamanye x hupdate blog nih...mula2 hubby demam...(rasanye dah setahun dia x demam..), pehtu my son lak demam....adoyaiii....berturut2....hopefully pehni jgn le pulak mama yg demam ekkk...(hehe...kalu tak , x berasap le dapur!!!).. bowink le pulak asyik wat menda henglish2 jer...meh kite masak le pulak....hehe..saje jer wat..sebenarnye menda ni besa2 jer....mula2 wat lempeng pisang...mmm...cedapnye...first time tau wat camni...ada hirisan pisang berangan kat dlmnye..yg kedua lak milky bread pudding...resepinye kite amik kat blog asmah...memandangkan rice cooker kite ada function masak kek, so x yah ler nak guna oven....ok...selamat mencuba ye....daaa

MILKY BREAD PUDDING

Bahan A:

1 buku roti Gardenia pendek (anggaran 15 keping)
-sekeping dipotong 6 atau ikut suka (pakai gunting lagi mudah)

Bahan B :

**1 cawan gula halus
**Telor 3 biji
1 tin susu cair Ideal
¾ kotak fresh milk UHT besar. (kalau ½ pon boleh bergantung pada kuantiti roti)
2 sudu besar margerin/butter. Cairkan
Secubit garam
Sedikit Esen Vanilla (Star brand). Nak guna esen pisang pun bole

Bahan C :
1 kotak kismis hitam


Cara2:

1. Sediakan bahan A.

2. Sebatikan bahan bertanda **. Kemudian satukan semua bahan B. Pastikan margerin pada tahap suhu bilik (suam-suam).

3. Campurkan bahan A dan B perlahan-lahan. Kacau dan biarkan roti terendam selama lebih kurang 15 minit.

4. Masukkan bahan C. Kacau sebatian perlahan-lahan.

5. Sapu sedikit margerin kedalam bekas kesukaan dan masukkan adunan.

6. Panaskan oven selama 5 minit dan bakar adunan pada suhu 180°c selama 40 ke 50 minit atau sehingga masak.

Friday, April 2, 2010

COUNTRY KITCHEN



Hasil dari kerastangan ku...hehe...dari menda2 yang lama....

Thursday, April 1, 2010

SITE VISIT







Mggu nie agak bz skit settle byk keje...Last day gi Taman Teratai, Nilai 3 with my partner tengok site..projek perumahan yang kami jual..Pehtu gi round2 kat nilai 3 coz dr tapak projek just take 3 minutes jer...lengang waktu nie..letihs nyer ari nie...........................