Sewa Buaian Berendoi/Cukur Jambul. Harga Pakej Bermula RM300 & Ke Atas

Sewa Buaian Berendoi/Cukur Jambul. Harga Pakej Bermula RM300 & Ke Atas
Untuk Gambar & Harga Pakej, Sila Layari FACEBOOK: TISYA LITTLE COTTAGE

To My Cottage Followers - Thanks My Friends!

FACEBOOK:

Sunday, February 28, 2010

MY FM COLLECTIONS





Hehe...ni la kite nyer FM yang x cukup2 lagi nih...pantang jer nampak, mesti nak beli nyer...ada setengah2 tuh sebenarnye bkn FM, tapi kitakan kretip...so apalagi....jadila ia FM.....so layanzz.....

Saturday, February 27, 2010

FRIDGE MAGNETIC



nie adalah sbhgn kite punye collection. yg nie khas kite beli berdasarkan tempat @ lokasi (bkn kite pegi semua tempat tu tau). ade yg beli, ada yg kawan2 bagi, ada yg kirim kt my sis bila dia jalan2 cari makan....ada yg.....mcm2 le. koleksi2 lain akan menyusul. yezza!!!

Friday, February 26, 2010

12 Rabiul Awal 1431 Hijrah




Syukur ke hadrat Ilahi, kita berkesempatan lagi menyambut hari kelahiran Baginda Rasulullah SAW pada 12 Rabiul Awal Tahun Gajah. Nama tahun ini (Tahun Gajah) diambil sempena peristiwa penyerangan Kota Makkah sebelum Islam oleh Tentera Bergajah Abrahah. Putera yg lahir drp pasangan Abdullah & Aminah ini akhirnya telah menjadi ikon & idola umat Islam, malah org2 bukan Islam juga mengagumi akhlak Baginda. Semoga kita sama2 dapat meneruskan rasa kasih sayang & kebanggaan kita terhadap Baginda......amin

Wednesday, February 24, 2010

MY FAV CORNER




Ni la kite nyer fav corner kat dlm bilik kite...sambil melayan perasaan.....baca mag romantic country.....hehe.....layanzz.....

Tuesday, February 23, 2010

CAKE STORAGE




Nama jer cake storage...tapi buat masa nih...letak donut je le...faux cakenye dah kena jual..hehe...menda alah nih kite beli dr my sis....hepp!!...ni tak leh makan tau....tu pasai la kena tutup.....yezza!!!

MMMM...SWEETNYA......





Alangkah bestnye kalau dpt dok kat cni......

Monday, February 22, 2010

NI BUKAN FAUX CAKE TAU....





Ni bkn faux cake tau!.. Ni strawberry + choc cake...ahaks...last Saturday saje jer wat cake nih...Dah lama x wat...ingat lagi masa kite praktikal kat BBMB tahun 1997 (skang ni CIMB)...kite le yang supply cake ni kat staff..huhu , i miss u ols !!..Pastu masa kat UUM...pantang balik jer cuti dr Ipoh, mesti bwk kek ni utk kengkawan..ada yang siap suruh sorokkan takut member lain mkn dulu...berebut2..hehe...itu cite lama...cite zaman anak dara!!! FYI, kite nie memang terer wat cake nie...topping nye pun kite wat sendiri tau...x guna pun cooking chocolate...sampai meleleh2 topping nye...ni kes anak2 x sabar la nak ngap nie....okay...jemputlah tengok je le ye...coz cake nye dah abis....kui3...

Saturday, February 20, 2010

SHOPPING SKIT....




Masa cuti CNY ari tuh...kite blk ipoh umah my sis, Pinky Rose Cottage..Besa la bila cuti jer x kira la raya ke...owang kawin ke... apa pun mesti balik sana coz mak pun duk skali ngan dia...emm..bila dah dok kat sana apalagi ada je le benda alah yang mesti dibeli...kopak jugak duit makcik nih....hehe..balik jer kl, demam le pulak...bangun, mkn ubat, ...zzzzz.....ari ni baru ok skit.....

Monday, February 15, 2010

APA KISAH LAK NI..........


Last Saturday rakan blog, Mar (Rosesharmony)dtg umah my sis, Pinky Rose Cottage...lawatan mesra alam...hehe...yang pakai tudung biru tu Mar and adik dia yang pakai tudung hitam...mana my sis ha? Ni mesti dok refill air ...maklumlah tgah musim panas le katakan....hehe...anyway nice to know u ols.....

Tuesday, February 9, 2010

WOW! I LIKE PINK & WHITE






Nak wat apa ek mlm nie...bowink ler pulak..at last ada idea skit. Actually menda alah nie sebenarnye hook kitchen towel beli kat romantika...besa la...towel tuh kite guna...so hooknya kite simpan jer..drpd dok terperap jer dlm kotak harta qorun...kite makeup kan skit lah...jeng...jeng...jeng...nilah hasilnye....sweet kan!! leh ler uols wat kat umah...nak letak kat door knob pun bulih...

Thursday, February 4, 2010

TIN TIN...PON PON....



Rasanye salah transport nie...patutnye bwk coklat nie...ni mesti salah dial no....hehe

Tuesday, February 2, 2010

BERSANTAI DI UMAH UNCLE





Last weekend gi jenjalan umah adik mother in law, Kazar. so we all dok kat umah dia...makan2...sembang2....gosip2 dgn family dia..anak2 pula begitu happening ler dok main2 kat luar....Layan jer pic nie eh....