Sewa Buaian Berendoi/Cukur Jambul. Harga Pakej Bermula RM300 & Ke Atas

Sewa Buaian Berendoi/Cukur Jambul. Harga Pakej Bermula RM300 & Ke Atas
Untuk Gambar & Harga Pakej, Sila Layari FACEBOOK: TISYA LITTLE COTTAGE

To My Cottage Followers - Thanks My Friends!

FACEBOOK:

Thursday, December 31, 2009

Happy Birthday To U.....Darling


Happy Birthday to u my wife.....Emma.
Happy Alwayz K?

> from Your Hubby - Shah.....< pls click HERE

Thursday, December 24, 2009

MERRY CHRISTMAS TO ALL MY CHRISTIAN VISITORS



My family would like to wish our Christian visitors (especially Mr. Steven, his wife Grace and their son - Kenneth) and all of those who celebrate Christmas a very merry and peaceful time of it this year.

DO YOU KNOW?

> In Thai, “Merry Christmas” is reportedly Sawadee Pee Mai.

> In Vietnamese, it’s Chung Mung Giang Sinh.

> In Norway, it’s God Jul or Gledelig Jul.

> In Russian, it's Pozdrevlyayu sprazdnikom Rozhdestva is Novim Godom!

> In Dutch, it's Try Vrolijk Kerstfeest en een Gelukkig Nieuwjaar! or Zalig Kerstfeast!

> In Papua New Guinea it’s even longer: Bikpela hamamas blong dispela Krismas na Nupela yia i go long yu!

p/s: Please visit this blog again...and again....and againnnnnnnnnn. tq

NEW BORN BABY



Jangan terkezut lak. Bukan baby betoi tapi tisyalittlecottage telah melebarkan sayap bisnesnya.
Lagipun kengkawan henglish mesti suka benda2 cekelat ni. fuhhhh.....lega rasanya - dpt gak siapkan cekelat2 ni. Ada lollychoc, oreo dan macam2 lagi jenis cekelat yang sesuwei (dlm ver kak nitaaaaa) sbg gift utk function. nantikanlah kemunculan adik kepada blog tisyalittlecottage - khas tuk cekelat jer.

p/s: sila klik foto utk gambo lebih jelas.....tq

Wednesday, December 23, 2009

JOM FOLLOWWWWW.....



benda alah ni sebenarnya kite "terembat" dari rumah sis (pinkyrosecottage) tahun lepas. asalnya papan biasa je tapi dapat kat kite.....paham2 le. tu yang sis kite terperasan benda buruk ni dah jadi benda berharga. tu la....dulu tak nak kretipkan diri makeoverkannya. last2 kita jugak yang untung...kui3. tu yang sis kite tembak dalam chat sebelah ni. dapat gak kita pomotkan skil kite kan.....

Tuesday, December 22, 2009

ADA APA DALAM BOTOL NENEN


Cube kengkawan tengok, ada apa dlm botol nenen tuh....hehe..terkezut tak? ni la dia kalu x dak akuarium kat umah...smalam lepas pickup anak2 dr nursery, gi singgah kedai ikan jap. Teruja le pulak si tisya ni nengok pish (kata dia...).. beli 4 ekor jer wat main2..balik umah, bekas lak tak de, apalagi terpaksa cari botol nenen yang dah x mo guna nie..sampai putus puting dikerjakan dek tisya nih...rasa2nyer pish nie jangka hayatnyer x lama nie..mana taknye , digoncang, dipusing, diterbalikkan botol nie ...mengong kawan tuh....tisya..tisya

YOU'VE GOT MAIL......






Dear friends, sorry for the long silence....there is pretty much things going on...wakaka!!!! cam nak tulih surat lak kan. Tapikan memang pon baru je dpt surat kat dlm peti surat nih...terkezut gak tadi check2 dlm post box, tara...dpt birthday card dr SSF dan Wah Chan...



Hand painted post box nie kalu sesapa berminat leh ler contact kite ekk..ada byk lagi brg2 henglish akan dijual....Tunggu!!! cuma k.liza jer (liezacottage) dpt sambar dulu..ok...c u

Thursday, December 17, 2009

MAAL HIJRAH aka AWAL MUHARAM.....

Kengkawan Henglish semua.....
Ari nie kita sesama menyambut Awal Muharam kan...jgn asyik ingat Awal Ashaari jer..almaklumlah , skang ni kan ker musim sehati berdansa...kui3. Henglish tetap gak tapi tahun baru Islam mesti kena tau beb....okay..jumpa nanti next n3 yea...daa....
Btw, nanti visit ler my sis nyer blog yang baru jer wat...panas lagi tau....
http://pinkyrosecottage.blogspot.com



Monday, December 14, 2009

PINKY LOLLIES


Lollies ni my sister yang bagi...actually tray putih tu nanti nak letak faux cake. Cadangnye nak beli kat seusafia le....taun depan le kut nak terjah umah sue ekk...cite pasal lollies nie, last week my sis turun kl. besa le...cuti2 mesia...sempat lagi tuh siapkan gift nie...anyway...tqvm sis..

Monday, December 7, 2009

MY NEW COLLECTIONS.....

Lama rasanya x update blog.... .bz skit ler lately nie.. Tapi dalam hati gediks jer rasa nak upload...Ada le skit kite nyer new collections...sweet kan..Tara!!

Friday, December 4, 2009

MAKEOVER

Yang ni magazine rack...spray putih dulu, pastu tambah munger skit...sweet kan...

Yang nih plak, princess tisya nyer bakul nursery..(utk letak baju n diapers)...sebenarnye nie picnic basket..tapi mama kan kreatip....b4 this dah wat tp colournye light sgt...dah kotor sket...susah nak basuh, apalagi...wat yang baru le...pasni lg 3 bln mama tuko lain ekk...hehehh..

Wednesday, December 2, 2009

FLASHBACK - PRINCESS TISYA

N3 ari nih lain skit dr henglish....masa nie tisya blom pun umur setahun..saja gi jenjalan nak beli diapers..pastu ada lak baby photo contest..terus la posing. Tak sangka lak dpt 2nd prize...itu ler dia Nur Qistina Batrisyia....tu le dia asal nama blog nie....

Tuesday, December 1, 2009

MY LITTLE NETBOOK

Ni la kawan baik kite ...nak gi mana2 mesti ada dlm handbag kite...Namanya CIK ASPIRE ONE binti ACER.....

GAUN KECIK YANG TOMEI...

Alkisahnye masa cuti raye haji lepas kite balik umah kakak kat ipoh..kat umah dia ada gaun kecik yang tomei..sebenarnye tempat tissue...ala, yang macam ada jual kat kedai henglish2. Tapi yang ni lain sket...Makcik kite yang wat. Ada sulam lagi..sweet kan...saje je kite beli kain ala2 shabby....dia jual gak gaun kecik nie. Nantile kalau dah ada ready stok, kite inform ekk...tapi jgn jeles...kite yang first person dlm mesia ni guna dulu...sebenarnye ada 2. Satu nak letak dlm keta kite..Hubby bising gak tapi keta owang henglish kan...sib baik dlm keta dia kite tak jadikan henglish, kalu tak mesti penuh ngan decal ker, decoupage ker, folkart ker dan ape2 yg seangkatan ngan henglish ler. He...he...